Иван Гешев явно ще продължи политическата линия, която и досега държеше.

...
Иван Гешев явно ще продължи политическата линия, която и досега държеше.
Коментари Харесай

Гешев или ще прави партия, или ще се присламчи към някоя. Така го вижда политологът Даниел Смилов


„ Иван Гешев очевидно ще продължи политическата линия, която и до момента държеше. Той беше трансформирал поста си във опция да изпраща политически послания. Сега виждаме промяна в получателите на посланията “, изясни пред БНР политологът Даниел Смилов енигматичната обстановка към някогашния основен прокурор.

Припомняме, че за към една седмица Гешев щеше да прави трагични изказвания по малкия екран, пред Народното събрание, пред комисия в Народното събрание – и все се отхвърляше в последния момент. После подаде молба да го назначат като редови прокурор във Върховна касационна прокуратура, от която молба също се отхвърли. За да пристигна днешният ден, в който се изправи в Ютюб, произнесе протяжно слово, разгласи, че напуща въобще всевъзможни прокуратури и транспарантно загатна, че се хвърля в политиката.

Според доцент Смилов (програмен шеф на Центъра за демократични стратегии) Иван Гешев „ продължава в този политически модус може би с концепцията да основе лична партия или да се включи към политическа групировка “.

Смилов добави, че не чака Борислав Сарафов да остане дълго на поста изпълняващ длъжността основен прокурор поради същия проблем, какъвто има и Гешев – прекомерно дълго е бил вътре в същата тази проблематична прокуратура.

„ Това прави избора на Сарафов сложен за обществено отбраняване и оправдаване “, изясни Даниел Смилов.

Политологът уточни, че най-важният сигнал за така наречен „ правосъдна промяна “ ще бъде по какъв начин ще се договорят сред членовете на ръководещата коалиция назначенията във Висш съдебен съвет и в Инспектората:

Самият политически метод, който ще бъде демонстриран, ще покаже дали сме очевидци на нещо ново, или виждаме повече от остарялото. Изкристализирането на хрумвания за конституционна промяна ще бъде друга значима стъпка. Големият въпрос е този: да забележим новото ръководещо болшинство в деяние “, съобщи Смилов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР